Een boek schrijven? Ik?

Ja jij! Deze droom kan eindelijk werkelijkheid worden…

Laat je niet tegenhouden door het idee dat een boek met jouw boodschap of idee in de wereld zetten ingewikkeld is. Het is makkelijker dan je denkt. En je hoeft het zelfs niet eens zelf te schrijven!

Je hoeft geen expert te zijn om een boek te schrijven. Zolang je net iets meer weet dan anderen, kun je al iets bijdragen:

 • Je hebt een belangrijke boodschap, meeslepend verhaal of ervaring die je wilt delen.

 • Je bent een expert of hebt meer kennis dan anderen over een onderwerp.

 • Je lost vaak bepaalde problemen op of mensen vragen je vaak om advies over een bepaald onderwerp

Zie? Wat je nu al hebt of weet is meer dan voldoende om een boek te schrijven of om een ghostwriter te vinden die het voor je schrijft.

Schrijf je boek in tijden van Corona

Bekijk de online workshops

Waarom een boek schrijven en uitgeven?

 • Een boek genereert aandacht voor jouw onderwerp en helpt je een groter/nieuw publiek te bereiken.

 • Als gepubliceerde auteur krijg je direct die gewilde expertstatus.

 • De verhoogde zichtbaarheid is een springplank naar jouw andere producten & services.

 • Het geeft jouw carrière als spreker een kick-start (of boost).

 • Een boek is het beste visitekaartje dat je je kunt voorstellen! Auteurs verdienen alleen veel geld met het verkopen van boeken als ze een bestseller hebben. Daar moet je je niet op focussen. Met je auteur-status kun je namelijk de verkoop van je andere producten of services een boost geven.

 • Een boek schrijven is iets achterlaten, je legacy aan toekomstige generaties. Het betekent ook dat je iets bereikt hebt waar velen slechts van dromen. Daarmee verdien je respect, van jezelf en van anderen.

 • Jouw boek in handen houden is een heel speciaal gevoel…

Voorkom deze fatale fout!

“Ik begon enthousiast aan mijn boek te schrijven. Ik kreeg er energie van en het ging echt goed, totdat ik vastliep. Teruggaan, stukken herstructureren en herschrijven stond me enorm tegen. Nu lijken andere dingen interessanter dan het boek af te maken … ”

– Jeremy X.

Beginnen met schrijven zonder overzicht en een duidelijke structuur levert meestal geen resultaat op. De meeste boekprojecten verdwijnen in een la of vergeten computerbestand op het tragische punt dat schrijver Jeremy beschrijft.

Het hoeft niet zo te zijn

Mijn Omgekeerde schrijfmethode maakt het schrijven, promoten en publiceren van jouw boek overzichtelijk, logisch, pijnloos, (zelfs leuk!) en succesvol. Jouw droom kan écht werkelijkheid worden.

hoe schrijf je een boek

“Dit gaat over slimmer werken, niet harder. Ik voel me gesterkt door de strategieën van Esther en ga mijn boek publiceren.”

Jan Roos

“Ik ben al een expert in mijn vakgebied. Het enige wat nog op mijn verlanglijstje stond, was een boek schrijven.”

Willo Sana

“Het schrijven van een boek leek onhaalbaar. Het gebruik van de achterflap voor pre-promotie maakte het verschil.”

Yann Toutant – CEO Econocom.com

“Ik heb eindelijk een manier gevonden om mijn boek te schrijven en te publiceren zonder dat andere projecten vertraging oplopen.”

Frank

“Briljant. De uitgever zei meteen JA nadat Esther me met met mijn achterflap had geholpen!”

Jolanda Pikaart

“Esther gaf me de structuur en het vertrouwen dat ik mijn verhaal kon afmaken.”

Elena Krasa

“Deze aanpak is magisch! Nadat ik de flaptekst had geschreven kwam tot mijn stomme verbazing in één keer de hele inhoudsopgave tot stand.”

Jan van Kuijk

“Het schrijven van mijn boek was een geweldige ervaring. Eentje die ik iedereen aanraad.”

Adrian Luna – Certified Ontological Coach

“Esther heeft de gave om mensen te zien. Mijn innerlijke schrijver voelt zich gevoed, gezien en blij om te delen.”

Eliane Haseth

“Ik kreeg veel tips voor het schrijven van fictie en werd zelfs geïnspireerd om een non-fictieboek te schrijven!”

Tamara Neuman

“Esther heeft me geïnspireerd om mijn nieuwe boek direct te lanceren. Ik heb er direct al 20 verkocht!”

Huub van Zwieten

Zo doe ik het

Als auteur en co-auteur van meer dan 25 boeken, schrijfcoach van (tot nu toe) 400 mensen en organisator van 20 schrijfweken, heb ik het beste systeem gevonden om een goed boek te schrijven, binnen 1 week tot 6 maanden.
Mijn geheim is om te beginnen met de achterflap. Dit is jouw marketingmateriaal en belofte aan jouw lezers, plus het geeft je de structuur voor jouw schrijfproces.
Een outline maken voordat je begint met schrijven, voorkomt dat je vastloopt én jouw boekproject riskeert.
Hele hoofdstukken herschrijven is voor niemand leuk. Mijn systeem geeft je een compleet andere schrijfervaring: met een duidelijke structuur kun je gewoon je energie volgen wanneer je begint te schrijven.
Je hoeft je geen zorgen te maken over wat waar past. Hoewel mijn Omgekeerde schrijfmethode op het eerste gezicht onwennig aan kan voelen, is het een bewezen, succesvol systeem.

Zij gingen je voor…

Meer dan 400 niet-schrijvers hebben hun boek geschreven en gepubliceerd met mijn Omgekeerde schrijfmethode. Onder hen ceo’s, ondernemers, marketeers, coaches en andere professionals.
Door eerst aan je achterflap en cover te werken kun je jouw boek promoten en zelfs verkopen voordat het klaar is. De schrijvers die ik coach verkopen regelmatig tot soms wel 500 exemplaren van hun boek door het concept aan hun netwerk te presenteren!

Jij kunt het ook!

Jouw boek schrijven is makkelijker dan je denkt. Ik heb het proces van het schrijven, promoten en (self)publishen in 7 eenvoudige stappen samengevat. Mijn onconventionele Omgekeerde schrijfmethode is specifiek gericht op niet-schrijvers. Van ceo’s, ondernemers en marketeers tot coaches en talloze andere professionals. Het doel? Échte resultaten behalen door binnen 1 week tot 6 maanden een goed boek te schrijven.

Ben je er klaar voor om je boek te gaan schrijven? Daar help ik je bij! Ontdek hieronder op welke manieren we samen aan de slag kunnen gaan.

Als je echt vastbesloten bent om je boek uit te geven, raad ik mijn Van idee tot boek in 6 maanden schrijvers mastermind aan. Hiermee geef ik je alles wat je nodig hebt om te slagen. Van ondersteuning & verantwoording tot één van mijn all-inclusive schrijfweken op een bijzondere locatie.

Ga samen met mij aan de slag!

Geen excuses!

Deze bijzondere tijden bieden volop kansen! Je boek schrijven is er één van. Bekijk al mijn online workshops en ga aan de slag.

Welke workshop spreekt je het meeste aan?

Boek losse workshops of de hele serie voor een speciale, sterk gereduceerde prijs. Je krijgt er dan ook nog een bonus Q&A sessie bij.

Bekijk de workshoponderwerpen & datums

Liever zonder groep? Boek een privé 1-op-1 coachingprogramma. Alleen als je echt je boek wilt schrijven.

Meer over het programma

Stapsgewijze begeleiding, ondersteuning & accountability om je boek in 6 maanden te schrijven en te publiceren. Het heeft zelfs een all-inclusive schrijfweek op een exotische locatie. Kun je het je veroorloven dit NIET te doen?

Meer over de mastermind

Een 7-stappen gids om een boek te schrijven en zelf uit te geven voor ondernemers en niet-schrijvers.

Lees mijn praktische boek

De Engelse eCourse-versie van mijn boek met heel veel extra tips, voorbeelden en oefeningen over het schrijven, promoten en (self)publishen van je boek op Amazon.

Meer over de eCourse

Vervul een levenslange droom. Onder mijn leiding ga jij – samen met een kleine groep andere niet-schrijvers – op een exotische locatie in een inspirerende omgeving gefocust aan de slag.

Dankzij 7 workshops in 7 dagen ga je jouw boek in 1 week schrijven. Het is inclusief persoonlijke begeleiding, waardevolle feedback en heerlijk eten!

Schrijf je boek in 1 week op één van mijn favoriete eilanden:

 • Mallorca, Spanje, 24-31 mei. Verborgen op Mallorca: schrijf in het rustige, authentieke dorp waar ik vroeger woonde.
 • Koh Phangan, Thailand, 7-12 oktober. Tropisch zonsondergangen op Koh Phangan: Genieten en schrijven geblazen in een Thaise villa aan zee.
 • Curaçao, Nederlandse Cariben, 12 tot 18 maart. Caribisch genot op Curaçao: verblijf in een koloniaal landhuis omgevormd tot boutique hotel op het eiland waar ik 7 jaar heb gewoond.
Gratis download

Jouw boek binnen 6 maanden uitgeven?

Ontdek mijn mastermind

Wat zeggen andere ondernemers en ceo’s over deze manier van werken?